Sportschool-Fitnesscentrum Richard De Bijl en Chita Gross

Aikido

Aikido is een sierlijke en effectieve budovorm voor jong en oud. Aikido kan bij ons worden beoefend vanaf 6 jaar.

Deze Japanse zelfverdedigingskunst kan zowel door dames als heren op elke leeftijd beoefend worden. Aikido is een ideale manier van lichamelijke ontspanning en geestelijke concentratie.

Aikido is een oosters principe waarbij 'meegeven om te overwinnen' centraal staat. Een aanval keert zich in Aikido altijd tegen de aanvaller. Door gebruik te maken van aanvalskracht en richting weet de Aikidoka door middel van werp- of klemtechnieken de aanvaller onder controle te brengen.

De bewegingsvorm in Aikido is elegant en soepel waarbij kracht een bescheiden rol speelt. Aikidoka dragen over hun budokleding een wijde zwarte of donkerblauwe broekrok, (de traditionele kleding van de samurai). Aikido kent geen wedstrijden. Morihei Ueshiba (1883-1969), de grondlegger van het Aikido, heeft dat bepaald om te voorkomen dat door invloed van lichaamskracht en conditie de pure aikidotechnieken verloren zouden gaan. Ook heeft Ueshiba dat bepaald om te voorkomen dat door competitie het principe van harmonie te niet gedaan zou worden.

Aikido wordt wel het meest complete budo genoemd omdat het in technisch opzicht relaties heeft met alle budovormen en in de beoefening ook gebruik gemaakt wordt van zwaard- en stoktechnieken.

Robert Antes en Arno Ramsteyn verzorgen deze lessen. 

Onze sportschool heeft een hoog gegradueerd kader en leerlingen in de budosporten. Neem een kijkje op de pagina van dangraadhouders.

Terwijl uw kind sport, kunt u zeer voordelig sporten.

Wilt u meer informatie? Vul dan s.v.p. het contactformulier in.

Rooster
Dinsdag jeugd aikido 18:00 - 19:00 uur
Aikido volwassenen 19:00 - 20:00 uur
Zaterdag Aikido volwassenen 12:00 - 13:00 uur
Schrijf je in voor een gratis proefles! Klik hier voor meer informatie